Terugblik

met foto's

 

Bekijk hier de foto’s van onze (laatste) activiteiten….

Hemelvaartsdag 2024

Op Hemelvaarstdag sta je vroeg op en ga je mee dauwtrappen door de Polsbroekse polders!

Trekkertoertocht 2024

Met rond de 130 oldtimmer trekkers is een prachtige rondrit gehouden. De start bij loonbedrijf Slingerland in Polsbroek, de lunch was bij Kaasboerderij Speksnijder in Lekkerkerk. 

Burendag 2023

Bonjour, salut, Ca va? Leuke burendag met een frans tintje!

Huttendorp 2023 'De Wereld Rond'

Het was weer compleet feest bij het trapveldje aan de Jonglevenweg. 5 dagen fun met heel veel timmeren met als thema De Wereld Rond!

Avond4daagse 2023

De avondvierdaagse in Polsbroek is weer goed verlopen (gelopen?)! Bedankt voor jullie gezelligheid en aanwezigheid. Volgend jaar gaan we er weer voor!! Ook alle helpers en vrijwilligers hartelijk dank. 

Dauwtrappen

Hemelvaartsdag 2023!
Met een mooie en enthousiaste groep onder leiding van Dirk-Jan, onze Polsbroekse boswachter, trokken we om 6.00 u met een knapzak vol lekkernijen de Polsbroekse polder in. Vogels, grond, planten en historie, vanalles werd door Dirk-Jan begeleid met prachtige verhalen en leermomenten. Start en finish waren in Het Dorpshuis onder het genot van een heerlijke drankje. Het weer zat zeker mee, maar sowieso was iedereen enthousiast en is het voor herhaling vatbaar!

Oldtimer Trekkertoertocht 2023

Ruim 140 oldtimer trekkers vertrokken op zaterdag 22 april 2023 uit Polsbroek voor een mooie tocht. ’s Morgens prachtig weer, ’s middags prachtige regen… 

Besturenontbijt

In Polsbroek zijn veel besturen van clubs, verenigingen en comités actief die activiteiten organiseren voor ons allemaal. We kennen elkaar soms wel en soms niet. Regelmatig wisselen de bestuurssamenstellingen.  Als dank en om elkaar beter te leren kennen, nodigde Dorpsvereniging Polsbroek alle Polsbroekse bestuurders uit voor een besturenontbijt. Gezellig ontbijten en misschien ontstaan er wel goede ideeën, leermomenten of mooie samenwerkingen.

Zaterdag 1 april 2023,  8.00 tot 9.00 uur in Dorpshuis  waren 42 bestuurders, waaronder het voltallig college B&W van Lopik!

Intocht Sint 12-11-'22

Intocht Sinterklaas op 12 november 2022. Live volgenden we de intocht op het grote scherm en daarna kwam de pieten en Sinterklaas zelf ook nog langs!

Next Generation Party 's

Voor de tieners (uit Polsbroek en wijde omgeving!) werd er, in 2022, twee keer een party in de kantine van SPV ’81 georganiseerd. Een avondje chillen!!!

Burendag 2022

De soep van Wijnie, de gehaktballen van Jan-Piet, de gans van Herman, de roze tortellini van Sylvana en heel veel alle andere gerechten gingen er goed in op Burendag in Polsbroek. We vieren burendag met een gezellig maaltijd met buurtgenoten. Iedere bezoeker maakte thuis een gerecht, waarmee een groot warm en koud buffet gevuld werd. Zo ontstaat een mengeling aan diverse gerechten waaruit iedereen kan proeven. Afsluitend een ijsje van Celèste’s Ice Dream en gingen de voetjes van de vloer te gaan met de Red Salmon Bluesband. Iedereen was leuk gekleed met een roze accent of had iets roze door het eten verwerkt. Burendag 2022 Pink Edition was daarmee super geslaagd!

Ski-huttendorp 2022

5 dagen fun: timmeren en andere toffe dingen binnen het thema skihuttendorp. Het was behoorlijk mooi weer en heel erg leuk. Veel foto’s, hier een kort overzicht!

Avondvierdaagse 2022

Ruim 80 deelnemers op 5 en/of 10 km. Mooie (polder)tochtjes, eerste keer met de bus, muziek op een kar en prachtig weer. Top!

10 jaar Kinderen op Stap

Op 25 mei 2022 vierden we het 10 jarig bestaan van Kinderen op Stap met een feestdag. Veel van de meest populaire workshops van de afgelopen 10 jaar kwamen terug. En natuurlijk: cakejes, limonade, patat, poffertjes en veel fun tijdens een heel dagprogramma van 9.30 tot 17.00 uur!

Drive in Bioscoop

Twee leuke films waren te zien in onze eerste drive in bioscoop. Locatie: parkeerterrein SPV. Met om 19.00 een film voor het hele gezin en om 21.00 uur een rom-com. En natuurlijk voldoende popcorn en drankjes! Het was erg leuk.

Sinterklaas 12 november 2021

In verband met Corona was er geen centraal ontvangst, maar reed Sinterklaas per rijtuig door het dorp. Daarna was er op het plein bij Spelverhuur een “meet en greet” met Sinterklaas en zijn gevolg. Een kort gesprek mét cadeautje. En tijdens het wachten leuke spellen op het ruime plein.

Burendag 24 september 2021

Burendag op het kerkplein in Polsbroek. Lange tafels en een gezamenlijke maaltijd. Ieder nam een gerecht mee, zodat er veel van elkaar te proeven was! Voor de kinderen vermaak, zodat ouders (en buren) gelegenheid hebben voor gesprek!

Huttendorp augustus 2021

Het huttendorp Polsbroek was weer een week lang vertier. In de laatste week van de zomervakantie kunnen alle kinderen komen timmeren. Thema dit jaar was de Polsbroekse camping. Met veel timmeren, knutselen, volleybal, BBQ, een overnachting, silent disco, lasergamen, karaoke, verbranding, etc. een goed gevulde week!

Besturenontbijt feb. 2020

Het besturenontbijt (eerste editie) had een goede opkomst met ruim 40 Polsbroekse bestuurders. Iedereen kan ervaringen uitwisselen tijdens een ochtendontbijt. Ook handig om te ontdekken wie er op dit moment in welk bestuur zit!